Naslovna Društvo COVID-19 Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR testiranje

Od danas moguće elektronsko zakazivanje za PCR testiranje

723
0

Od danas na Portalu eUprava omogućeno je elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev.

euprava.gov.rs, printscreen

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta, odnosno turisti, mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Republici Srbiji.

Usluga je trenutno dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu Nišu, Šapcu, Čačku, Užicu, Ćupriji, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Požarevcu, Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Kikindi, Zrenjaninu, Zaječaru, Vranju i Valjevu.

Da bi se ova usluga koristila nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava, veće je dovoljno da je pokrenu OVDE.

Dovoljno je da osoba koja želi da se testira na lični zahtev izabere opciju Pokreni uslugu, izabere željenu laboratoriju, pa u kalendaru jedan od slobodnih termina i upiše broj osoba za testiranje.

Može da se zakaže za najviše pet članova porodice ukoliko laboratorija prima više osoba u jednom terminu. Na kraju treba izabrati opciju da li je osoba koja se testira naš državljanin ili turista, a opciju da se termin zakaže.

Nakon toga, sistem će generisati popunjene uplatnice. Testiranje PCR testom za građane Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara, a za strana lica bez boravka, odnosno turiste 14.110 dinara.

Potvrdu da je uspešno zakazan termin zainteresovani dobijaju na imejl koji su naveli, kao i SMS poruku. Prilikom dolaska u laboratoriju osobe koje se testiraju treba da ponesu dokaz o uplati, odnosno primerak overene uplatnice.

Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.