Naslovna Hronika Od danas do 18. avgusta pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Od danas do 18. avgusta pojačana kontrola brzine kretanja vozila

248
0

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas do 18. avgusta na putevima Srbije sprovodi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u okviru međunarodne akcije TISPOL.

Pripadnici saobraćajne policije će tokom realizacije ove međunarodne akcije, koja se sprovodi u svih 29 država organizacije Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL), angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine, od ručnih preko radara u sistemima video-nadzora, do uređaja za merenje brzine u takozvanim „presretačima“.

U saopštenju Uprave saobraćajne policije navode da će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, da će se prilikom zaustavljanja vozila koja prekorače brzinu kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, kod vozača raditi i alkotest, kao i da će brzina kretanja vozila biti kontrolisana i u noćnim uslovima.

“U prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala se kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima”, napominju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.