Naslovna Hronika Od 6. do 12. decembra pojačana kontrola saobraćaja

Od 6. do 12. decembra pojačana kontrola saobraćaja

650
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 6. do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima širom Srbija.

Foto: I.Mitrović

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, koja će od 6. do 12. decembra biti održana širom Srbije i u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), usmerena je na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci,.

Tokom realizacije ove akcije saobraćajna policija će svakodnevno angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, najavljuju u Upravi saobraćajne policije

Sudeći po podacima nadležnih, u svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejsvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.