Naslovna Društvo Od 58 pružnih prelaza tender i za železnički pravac Crveni krst-Zaječar-Luka Prahovo

Od 58 pružnih prelaza tender i za železnički pravac Crveni krst-Zaječar-Luka Prahovo

514
0

Do 11. januara 2023. otvoren je tender za projektovanje i izgradnju 58 putnih prelaza u Srbiji, među kojima su i pružni prelazi na deonici Crveni krst-Zaječar-Luka Prahovo.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za projektovanje i izgradnju 58 putnih prelaza u Srbiji. Tender je podeljen u dve partije, prva se odnosi na 36 pružnih prelaza na 10 železnilčkih pravaca među kojima je i deonica Crveni krst-Zaječar-Luka Prahovo, a druga na 22 prelaza.

Tender je otvoren do 11. januara sledeće godine sa ciljem da se, kako se navodi u ovom dokumentu, poveća bezbednost na ukrštanjima pruga i puteva.

Procenjuje se da bi posao mogao da počne u februaru i da maksimalno traje 18 meseci. Inače, ova nabavka, za koju nije navedena procenjena vrednost, finansira se iz kredita Svetske banke, u okviru projekta olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu.

U toku je inače i tender za usluge tehničke kontrole i nadzora projekata za unapređenje železničkih putnih prelaza u Srbiji, koji ističe 25. novembra.