Naslovna Društvo Od 1. septembra u Tehničkoj školi u Negotinu novi četvorogodišnji smer

Od 1. septembra u Tehničkoj školi u Negotinu novi četvorogodišnji smer

666
0

Elektrotehničar informacionih tehnologija novi je smer u Tehničkoj školi na kome će se obrazovati trideset budućih srednjoškolaca.

foto: Tehnička škola

Nakon prošlogodišnjeg otvaranja četvorogodišnjeg smera, mašinski tehničar za motorna vozila, na kome se obrazuje trideset učenika, od ove školske godine svršeni osnovci moći će da se školuju i na novom smeru, elektrotehničar informacionih tehnologija.

Nakon verifikacije od strane Ministarstva prosvete, u ovoj srednjoškolskoj ustanovi su otpočeli sa pripremama za prijem učenika na novi smer.

„U toku su promocije u osnovnim školama naše opštine ali i van nje, s obzirom da se u njoj školuju i učenici iz opštine Majdanpek. Veoma smo zadovoljni prijemom u svim osnovnim školama i nadamo se dobrom odzivu“ kaže za NG portal Saša Nikolić, direktor Tehničke škole u Negotinu.

Tehnička škola je opremljena informatičkim kabinetima, kao i stručnim kadrovima. Za nastavnike koji će predavati stručne predmete, a odnose se na programiranje, do septembra počinju neophodne edukacije.

Ova srednja stručna škola je zadržala i trogodišnji smer koji je otvoren pre osam godina.

Za zanimanje auto električar vlada dobro interesovanje, a u prilog tome govori i podatak da su prošlog septembra upisali 30 učenika.