Naslovna Društvo Od 1. septembra u Tehničkoj školi u Negotinu novi četvorogodišnji smer

Od 1. septembra u Tehničkoj školi u Negotinu novi četvorogodišnji smer

546
0

Elektrotehničar informacionih tehnologija novi je smer u Tehničkoj školi na kome će se obrazovati trideset budućih srednjoškolaca.

foto: Tehnička škola

Nakon prošlogodišnjeg otvaranja četvorogodišnjeg smera, mašinski tehničar za motorna vozila, na kome se obrazuje trideset učenika, od ove školske godine svršeni osnovci moći će da se školuju i na novom smeru, elektrotehničar informacionih tehnologija.

Nakon verifikacije od strane Ministarstva prosvete, u ovoj srednjoškolskoj ustanovi su otpočeli sa pripremama za prijem učenika na novi smer.

„U toku su promocije u osnovnim školama naše opštine ali i van nje, s obzirom da se u njoj školuju i učenici iz opštine Majdanpek. Veoma smo zadovoljni prijemom u svim osnovnim školama i nadamo se dobrom odzivu“ kaže za NG portal Saša Nikolić, direktor Tehničke škole u Negotinu.

Tehnička škola je opremljena informatičkim kabinetima, kao i stručnim kadrovima. Za nastavnike koji će predavati stručne predmete, a odnose se na programiranje, do septembra počinju neophodne edukacije.

Ova srednja stručna škola je zadržala i trogodišnji smer koji je otvoren pre osam godina.

Za zanimanje auto električar vlada dobro interesovanje, a u prilog tome govori i podatak da su prošlog septembra upisali 30 učenika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.