Naslovna Društvo Od 1. septembra rigorozna kontrola neakreditovanih odeljenja fakulteta

Od 1. septembra rigorozna kontrola neakreditovanih odeljenja fakulteta

235
0

Kraj leta će za sve visokoškolske ustanove i visoke strukovne škole  u Srbiji biti vrelo, najavljuju iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Naime, iz ovog ministarstva je upućen dopis svim državnim i privatnim fakultetima i visokim strukovnim školama da ugase neakreditovana isturena odeljenja.

Sa prvim danima septrembra prosvetna inspekcija kreće u rigoroznu kontrolu. Podaci koje poseduje nadležno ministarstvo govore da ovakvih odeljenja nema mnogo u Srbiji, ali situacija na terenu je sasvim drugačija. Skoro da nema grada koji ne obrazuje u isturenom odeljenju akademske građane.

U dopisu ministarstva prosvete upućenom fakultetima, sem stroge kontrole gde neće biti tolerancije za sticanje akademske diplome po neakreditovanim programima, apel je upućen i brucošima da ne upisuju takve fakultete jer će od septembra biti zatvorena.

Studenti koji već pohađaju ovakve fakultete moraju biti zaštićeni, a obrazovne ustanove su u obavezi da im omoguće da nastave studije u matičnim sedištima.

Zaposleni u državnim visokoobrazovnim ustanovama se nadaju da će, nakon višedecenijskih apela da se stanje u ovoj oblasti reši, nove mere dati rezultate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.