Naslovna Društvo COVID-19 Od 1. juna boravak u vrtiću i bez potvrde poslodavca

Od 1. juna boravak u vrtiću i bez potvrde poslodavca

395
0

U Predškolsku ustanovu “Pčelica” u Negotinu od prvog dana juna deca mogu da dođu čak i ako njihovi roditelji nemaju potvrdu poslodavca da rade.

Od jutros usluge Predškolske ustanove “Pčelica” u Negotinu koristi stotinak mališana, uz poštovanje svih mera prevencije, zaštite i suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Reč je o drugoj fazi prijema upisane dece u kojoj i roditelji  koji su radno angažovani a nisu u mogućnosti da pribave potvrdu od poslodavca mogu da dovedu svoju decu.

“Od 11. maja mi smo krenuli rad sa decom uz obaveznu potvrdu poslodavca da roditelj ne može da radi od kuće. Sada ta potvrda nije neophodna, ali i dalje jeste potvrda pedijatra, ne starija od 7 dana, da je dete zdravo i uredno vakcinisano. I dalje je na snazi preporuka nadležnih ministarstava da deca ostanu kod kuće sve dok traje opasnost od širenja epidemije, pa upućujemo apel roditeljima da, ukoliko imaju gde sa decom, mališane ne dovode u ustanovu”, ističe Radmila Madžarević, direktor Predškolske ustanove “Pčelica”.

Vaspitači su, saznajemo, i sada sa roditeljima realizovali anketu o zainteresovanosti da decu dovode u vrtić. Od 11. maja, kada je vrtić nastavio sa radom, od 87 prijavljenih mališana, dolazilo je njih pedesetak.

“Danas ih imamo stotinak. U grupama je, u zavisnosti od uzrasta, prema preporukama Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja, od sedam do deset deteta. Poštuju se i sve mere prevencije i zaštite koje su propisane u cilju sprečavanja širenja kovida-19”, ističe Radmila Madžarević.