Naslovna Ekonomija Obuka anketara za predstojeće anketiranje o strukturi poljoprivrednih gazdinstava

Obuka anketara za predstojeće anketiranje o strukturi poljoprivrednih gazdinstava

252
0

U Kladovu će danas početi obuka za 15 anketara iz Borskog i 18 iz gradova Zaječarskog okruga, koji će od 1. oktobra do 30. novembra raditi na popisu poljoprivrednih domaćinstava u okviru Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava.

Anketari Republičkog zavoda za statistiku će u celoj Srbiji sprovoditi anketu u 120.000 domaćinstava, a za terenski rad u Anketi biće angažovano 536 anketara, od kojih 33 na teritoriji osam opština Borskog i Zaječarskog okruga.

Finansijska redstva za sprovođenje ove ankete od 2,5 miliona evra obezbeđena su iz pretpristupnih fondova EU, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016 (85%) i iz nacionalnog budžeta (15%).

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, i predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede.

Obuka anketara od kojih su sedam iz Zaječara, šest iz Negotina, pet iz Knjaževca, četiri iz Bora, po tri iz Kladova i Boljevca, a dva iz Majdanpeka, biće održana u Hotelu “Aquastar Danube” u Kladovu do 27. septembra.