Naslovna Društvo Obrazovni kanal „e-učim“ o drumskom saobraćaju

Obrazovni kanal „e-učim“ o drumskom saobraćaju

201
0

NG Portal vam predstavlja obrazovni Youtube kanal „e-učim“ koji je namenjen učenju o drumskom saobraćaju, a podržali su ga Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zajednica saobraćajnih škola Srbije.

Obrazovni Youtube kanal „e-učim“ ; printscreen

Youtube kanal „e-učim“ osnovan je u septembru 2020. sa idejom da učenicima i nastavnicima saobraćajnih škola u Srbiji i šire, pruži dodatni materijal za učenje. Pokazalo se da je „e-učim“ sasvim odgovarajuća forma prilagođena online učenju, naročito kada su škole već posle mesec i nešto dana zatvorene zbog pandemije korna virusa.

„Započeli smo emitovanje časova za devet predmeta saobraćajne struke drumskog saobraćaja u potpunosti prateći plan i program tih predmeta. Trenutno na kanalu imamo dostupnih 206 časova iz premeta Saobraćani sistemi (I razred), Motorna vozila (II razred), Saobraćajna infrastruktura (II razred), Regulisanje i bezbednost saobraćaja (II razed), Saobraćajna infrastruktura (III razred), Regulisanje i bezbednost saobraćaja (III razed), Organizacija prevoza (IV razred), Regulisanje saobraćaja (IV razred) i Garaže, servisi i parkirališta (IV razred). U drugom polugodištu nastavljamo sa predmetima koji su na listi, a od sledeće školske godine počinjemo sa novim predmetima. Na taj način kroz godinu-dve dana želimo da kompletiramo  kolekciju stručnih predmeta drumskog saobraćaja koja doslovno prati instrukcije Ministarstva, odnosno usvojene planove i programe i koja će u svakom trenutku i dogoročno biti dostupna i učenicima i nastavnicima“, kaže Biljana Kordić, pokretač i idejni tvorac projekta „e-učim“.

Sa realizacijom online nastave na kanalu „e-učim“ započeli su diplomirani inžinjeri saobraćaja Biljana Kordić i Dejan Milanović, a potom su im se pridružili Tanja Arsić i Dragan Panić.

Otvorena je i play lista za predškolce pod nazivom „Saobraćajne mozgalice“, što se pokazalo kao veoma interesantno širokoj publici.

„Ideja nam je da kroz kratke testove i objašnjenja podignemo nivo edukacije predškolaca kod nas i omogućimo, kako vaspitačima u vrtićima, tako i roditeljima da povremeno sa decom obnove, odnosno dopune znanja i time utiču na njihovo bezbednije učešće u saobraćaju. Namera nam je da kanal „e-učim“ proširimo i na drugu publiku sa adekvatnim programom. Naziv kanalu smo dali upola u šali „eeee-(moram da) učim“ znajući koliko srednjoškolci u velikom broju slučajeva nisu baš spremni da uče, ali i naravno misleći na elektronsko učenje. Nadamo se da ćemo ovim kanalom doprineti raznovrsnijem i dostupnijem znanju iz oblasti drumskog saobraćaja najširoj populaciji ljudi u Srbiji, ali i šire (obzirom da za sada imamo pratioce u Bosni o Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji)“, kaže Biljana Kordić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.