Naslovna Ekonomija Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava do 31. marta

Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava do 31. marta

1940
0

U toku je prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što je naredni korak za korišćenje sistema eAgrar. Savetodavci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin svakodnevno će do 31. marta u Borskom okrugu, na terenu pomagati poljoprivrednicima da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u eRPG.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin (PSSS), u saradnji sa lokalnim samoupravama u Negotinu, Boru, Кladovu i Majdanpeku do 31. marta pomagaće vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da obnove svoju registraciju preko portala eAgrar.

„U pitanju je obnova  registracije poljoprivrednih gazdinstava na platformu eArgar i njihovo stavljanje u aktivan status. Za ovo je  potrebno da vlasnici poljoprivrednih gazdinstava ponesu sa sobom dokumentaciju, telefon kojim su se prijavili na E-upravu ili ličnu kartu ukoliko je prijava urađena preko lične karte, papir koji su dobili prilikom registracije, izvod iz registra biljne strukture, gde se vidi na kojoj parceli su imali šta posejano ili zasađeno, a kod veterinara, pre dolaska, treba proveriti stanje stočnog fonda jer mi to neće moći da promenimo“, kaže Dragan Radosavljević, savetodavac za stočarstvo u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Negotin.

Savetodavci će danas i sutra dežurati u Boru, u četvrtak 23. marta od 9 do 16 časova u prostorijama nekadašnjeg Radio Đerdapa u Кladovu, dok će pomagati poljoprivrednicima da obnove registracije u Majdanpeku i Donjem Milanovcu. U prostorijama  PSSS Negotin, na Bukovskom putu, ekipe će dežurati svakoga dana do 31. marta od 8 do 16 časova.

„Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu“, dodaje Radosavljević, inače član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.