Naslovna Društvo Oblačno u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: Od Paraćina do Čestobrodice sneg

Oblačno u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: Od Paraćina do Čestobrodice sneg

570
0

Nakon jučerašnjih visokih temperatura, a najviša u Negotinu iznosila je 21 stepen,  u celoj Negotinskoj Krajini ovog jutra je oblačno  vreme. Preko Crnog Vrha i od Paraćina do Čestobrodice pada sneg.

Sneg pada na Crnom Vrhu i od Paraćina do prevoja Čestobrodica, a svi državni putevi u ovom delu istočne Srbije su vlažni. Magla preko Čestobrodice smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Na državnom putu IB-36 (Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica (km 12+700), Кrivovirsko brdo (km 26+800) i Mirovo (km 44+850), na putu IB-35 Grljan-Vratarnica (km 126+250) i na putu IIA-219 Boljevac-Кnjaževac (km 6+650) koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda „Magistralni gasovod‟, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara, javljaju u Sektoru za vanredne situacije Zaječar.

Ovog jutra na području istočne Srbije najniža temperatura izmerena je na Babinom Zubu 0 stepeni, Žagubici 1 stepen, Boru i Sokobanji 2, Kladovu 4, Zaječaru i Negotinu 6, a najviša jutarnja zabeležena je u Knjaževcu 9 stepeni.