Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Objavljeni ukupni rezultati negotinskih lokalnih izbora

Objavljeni ukupni rezultati negotinskih lokalnih izbora

1201
0

Predsednica Izborne komisije opštine Negotin, Snežana Milutinović obelodanila je ukupne rezultate vanrednih lokalnih izbora, održanih 24.decembra.

Izborna lista „ Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“ osvojila je 71,04 odsto glasova od ukupnog broja izašlih na izbore 24.decembra.

Za izbornu listu „Demokratska stranka – prim. dr Miomir Petković Moma” glasalo je 18,73 odsto birača. Izborna lista „Negotin bez korupcije“ osvojila je poverenje 4,05 odsto birača, dok je za listu „Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković“ glasalo 3,6 odsto birača.

“Konačne rezultate još uvek nemamo zato što je Izborna komisija primila četiri prigovora koje su podneli Demokratska stranka i GG „Negotin bez korupcije“. Izborna komisija je u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima odlučivala o podnetim prigovorima i odbila sve uložene prigovore“, istakla je Snežana Milutinović, predsednica Izborne komisije opštine Negotin dodavši da u Komisiji nemaju saznanja da li je su se predstavnici DS i GG “Negotin bez korupcije” žalili na odbojene prigovore nadležnom Upravnom sudu.

Izbori su u opštini Negotin, naglasila je predsednica Izborne komisije, održani su 24.decembra na 72 biračka mesta. Glasanje je proteklo u najboljem redu i ni na jednom od biračkih mesta nisu zabeleženi nikakvi incidenti.

“Zapisnici o radu biračkih odbora sa 72 biračka mesta, koji su uz ostali izborni materijal predati Izbornoj komisiji, posle zatvaranja biračkih mesta, utvrđivanja i objavljivanja rezultata izbora na biračkom mestu ne sadrže nikakve primedbe na postupak sprovođenja izbora i utvrđivanje rezultata izbora na biračkom mestu”, istakla je Snežana Milutinović.