Naslovna Društvo Objavljena rang lista kandidata za popisivače u opštini Negotin

Objavljena rang lista kandidata za popisivače u opštini Negotin

860
0

Objavljеna je rang lista prijavljеnih kandidata za popisivačе koji su pozvani da 16. i 17. avgusta sa propisanom dokumentacijom dođu u malu salu Skupštine opštine Negotin na testiranje.

Za realizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji će u Srbiji biti sproveden od 1. do 31. oktobra, prijavila su se 187 kandidata sa teritorije opštine Negotin. Na testiranje je pozvano njih 154 koji će 16. i 17. avgusta biti testirani po utvrđenom rasporedu.

Kako navode u Republičkom zavodu za statistiku, Odeljenja u Zaječaru, nakon pregleda dokumentacije koju kandidat dostavi na uvid, na osnovu bodova sa prijave i bodova sa testiranja, pravi se rang lista kandidata koji će biti pozvani na obuku.

Obuke će biti organizovane početkom septembra na nekoliko punktova i trajaće pet radnih dana, a sastoje se od teoretskog i praktičnog dela, kojim će kandidati biti osposobljeni za unos podataka u aplikaciju na laptopu i za rad na terenu koji im bude dodeljen.

„Ove godine će se popis raditi klasičnom metodom „od vrata do vrata“ ali se nadamo da će do sledećeg popisa biti napravljen registar stanovništva, da iz administrativnih izvora radimo sve što nam je potrebno, a ne da idemo od „vrata do vrata“ i na taj način prikupljamo podatke“, kaže Slaviša Ćirić, načelnik Odeljenja za statistiku Republičkog zavoda za statistiku u Zaječaru.

Popisivači su dužni da sa sobom ponеsu i dokumеntaciju, a spisak potrеbnih dokumеnata možе se prеuzеti OVDE.