Naslovna Društvo Objavljena konačna rang lista: Upis u Umetničku školu 28. juna

Objavljena konačna rang lista: Upis u Umetničku školu 28. juna

516
0

U Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” objavljena je rang lista rezultata prijemnih ispita.

Prijemne ispite za upis nove generacije učenika ovdašnje srednje muzičke škole sa uspehom je položilo 19 učenika, od kojih će od septembra nastavu pohađati njih 16, po osmoro na obrazovnim profilima: muzički izvođač klasične muzike i muzički saradnik.

Nova generacija učenika polagala je prijemne ispite iz glavnog predmeta, odnosno klavir, harmoniku, gitaru, duvački instrument ili solo pevanje, solfeđo i teoriju muzike.

Po kalendaru upisnih aktivnosti kandidati će već 16. juna doneti administraciji negotinske Umetničke škole potrebnu dokumentaciju kako bi se bodovima sa prijemnog ispita pridodali i bodovi vezani za uspeh tokom školovanja iz osnovne i osnovne muzičke škole.

Od 8 do 16 sati kandidati za upis u srednju muzičku školu predaće potrebnu dokumentaciju u administraciji škole u zgradi stare muzičke škole, u Ulici Srbe Jovanovića 6, iznad socijalnog.

Od dokumentacije se prilažu: originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi ili potvrdu osnovne škole o opštem uspehu u poslednja tri završena razreda, kao i originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj muzičkoj školi (plave boje) i svedočanstva o završena tri poslednja razreda osnovne muzičke škole (žute boje) i/ili đačku knjižicu. Uz ove dokumente prilaže se i fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih i lekarsko uverenje.

Za učenike čije osnovno muzičko obrazovanje traje šest godina potrebno je doneti svedočanstva za tri poslednje godine, a za  učenike čije osnovno muzičko obrazovanje traje četiri godine za poslednje dve godine i đačku knjižicugde su upisane ocene za drugi razred.

Konačna rang lista za upis u prvi razred srednje muzičke škole biće objavljena 19. juna, a upis će se obaviti 28. juna.