Naslovna Kultura Objavljena kompilacija italijanskih i negotinskih bendova “Purgatorio Rock”

Objavljena kompilacija italijanskih i negotinskih bendova “Purgatorio Rock”

390
0

Spajajući dve svoje domovine, jednu stečenu ženidbom, a drugu rođenjem, Daniele Boretto, muzičar, producent i grafički dizajner iz Italije, u izdanju Menhir Recordsa publikovao je album „Purgatorio Rock“, na kojem se nalaze i kompozicije dva negotinska benda – Fubar i Occultis.

,,Purgatorio rock” je CD kompilacija italijanskih i srpskih bendova, čiju produkciju potpisuje negotinski zet Daniele Boretto, koji je ovaj kompakt disk i posvetio voljenoj supruzi, Ivani Jakovljević.

Muzika u kojoj ćete, verujemo, uživati, svojevrsna je šetnja stilovima, od roka, panka, bluza, hard roka, kojima je zajednički entuzijazam, ali i vrsno sviračko umeće.

Reč je, pre svega, o ličnom izboru priređivača ovog kompakt diska, ličnim afinititima i sklonostima.

Ono što je zanimljivo je i činjenica da sav prihod od prodaje ovog albuma ide u humanitarne svrhe u Italiji i Srbiji. Kako navodi Daniele, u ovaj album je uložen veliki entuzijazam, rad i đelja da se pomogne.

,,Purgatorio rock” ima 14 pesama, od kojih su dve snimili negotinski bendovi “Fubar” Miroslava Lučića i “Occultis” Miloša Rajića.

Album promoviše i italijanske bendove: Alba e the Interphones, Dennis e Paonessa Blues Band, Off-Beat, Killer Klown, Leo e Paonessa Blues Band, Martinis, Alice’s Dream, Paolo e Daniel Quinci Band, The Purple Graveyard, Bruno Rullo, Empire, kao i poznatog umetnika Frankie Rogera i benda Desperados.

Kompakt disk je već predstavljen u Italiji i Srbiji, ali nije isključeno da će ljubitelji garage rocka moći da čuju i koju reč više na nekoj od budućih promocija ili ako disk kupe u Negotinu u kafeu “Cinema”, a u Nišu u “Vintage shopu” u Davidovoj 9.