Naslovna Društvo Objavljen javni poziv za učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene

Objavljen javni poziv za učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene

687
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) objavila je javni poziv za besplatno učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene.

Za profesionalnu obuku mogu se prijaviti nezaposleni:

  • mladi (18 – 29 godina),
  • žene,
  • ruralno stanovništvo  i
  • pripadnici drugih osetljivih grupa,

sa prebivalištem na teritoriji neke od programskih opština: Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Negotin i Kladovo.

Program obuke je planiran i za nezaposlene iz Golupca, Velikog Gradišta, Petrovca na Mlavi, Kučeva, Žagubice, Malog Crnića, Žabara, Velike Plane i Smederevske Palanke.

„Program će biti realizovan za ukupno 80 polaznika, za koje će obuke biti potpuno besplatne, dok polaznici snose eventualne prateće troškove (hrana, troškovi puta i slično). Nakon završetka procesa prijava, biće formirane grupe i definisane lokacije na kojima će se realizovati pojedine obuke, o čemu će svi prijavljeni biti obavešteni. Sektori u okviru kojih su planirane obuke za različita zanimanja su turizam i povezane uslužne delatnosti, digitalni marketing”, navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

Program se realizuje se u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Rok za prijavljivanje je 20. januar, a obuke će biti organizovane najverovatnije od februara do juna 2021.