Naslovna Kultura Događaji Obeležena 36. godišnjica smrti Zorana Radmilovića

Obeležena 36. godišnjica smrti Zorana Radmilovića

222
0

Na današnji dan pre 36 godina preminuo je glumac Zoran Radmilović. I ovog 21. jula predstavnici zaječarskog teatra odali su poštu bardu našeg glumišta.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

U čast velikana našeg glumišta glumci Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, Nataša Petrović, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević , položili su cveće na njegov spomenik.

“Kao što je bio čudo za života jer je pomerio granice glume,  Zoran Radmilović je i 36 godina posle smrti pravo čudo jer za razliku od mnogih glumaca koji su odličnim ulogama obeležili svoju epohu ali se nažalost zaboravilo na njih, Radmilović je i sada življi nego ikad”, rekao je Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog teatra.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

U čast Zorana Radmilovića već tri decenije se u Zaječaru održava festival, a ove godine jubilarni će biti priređen od  16. do 23.oktobra.

“Kao Ustanova nismo bili besposleni ovog leta. Sa predstavom “Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja” autora I reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović, učestvovali smo na dva festivala: Festival monodrame i pantomime u Beogradu  i “Carevčevi dani “ u Velikom Gradištu. Naša predstava “Antigona” Sofokla u režiji Nenada Todorovića, 24. avgusta učestvovaće na Festivalu antičke dramena Viminacijumu, a pored toga ove godine ćemo ponovo organizovati likovnu koloniju, a biće i filozofske škole. Premijera predstave “Antigona” rađene u koprodukciji zaječarskog i prištinskog pozorišta, biće izvedena 22. avgusta na Romulijani”, dodao je Đuričić.