Naslovna Društvo Obeležen Spasovdan slava Negotina

Obeležen Spasovdan slava Negotina

813
0

Liturgijom u Crkvi Roždestva Presvete Bogorodice i rezanjem slavskog kolača u zgradi opštine u Negotinu je danas obeležen Spasovdan.

Vaznesenje Gospodnje, Spasovdan, slava Negotina obeležena je u znatno skromnije nego ranijih godina, u skladu sa merama koje su propisane kako bi se sprečilo širenje kovida-19.

Pored liturgije koja je služena u Crkvi Roždestva Presvete Bogorodice, povodom gradske slave  u maloj sali Skupštine opštine Negotin rezan je slatski kolač uz prigodnu službu negotinskih jereja Marka Pajčina, Marjana Kerčulja i Marka Jokanovića.

Ovom činu prisustvovali su Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika  opštine, Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin, Goran Jovanović, zamenik predsednika SO i Dalibor Ranđelović, direktor JКP “Badnjevo”.

Vaznesenje Gospodnje je i hramovna slava crkava u Jabukovcu, Jasenici, Brestovcu, Srbovu, Prahovu, Radujevcu, Rajcu, Sikolu i Šarkamenu, ali i slava Manastira Koroglaš i crkve Manastira Vratna.

Kao svoju zavetinu svetkuju ga meštani Kobišnice, Popovice, Jabukovca, Vratne, Jasenice, Veljkova i drugih naselja u Negotinskoj i Timočkoj Krajini.