Naslovna Kultura Događaji Obeležen dan rođenja Zorana Radmilovića

Obeležen dan rođenja Zorana Radmilovića

210
0

Na današnji dan pre 88 godina u Zaječaru je rođen Zoran Radmilović. Tim povodom, u čast velikana našeg glumišta, delegacija Narodnog pozorišta Timočke Krajine  „Zoran Radmilović“ položila je cveće na njegov spomenik.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

Ove godine navršava se 75 godina od osnivanja jedinog profesionalnog pozorišta u istočnoj Srbiji, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i 30 godina Festivala posvećenog bardu jugoslovenskog glumišta koji je na današnji dana pre 88 godina rođen u Zaječaru.

Tim povodom zaječarski teatar nastavio je da sa velikom pažnjom i ljubavlju neguje uspomenu na Zorana Radmilovića, realizacijom brojnih programa.

Vladimir Đuričić; Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

“Film o Zoranu Radmiloviću je skoro gotov i već prekosutra ću prisustvati kontrolnoj projekciji filma u Nišu. Film “Glumčina” zatvoriće filmske susrete u Nišu i biće na našem  festivalu  posvećenom Radmiloviću, a producent filma Oliver Paunović dogovorio je prikazivanje filma  i u Crnoj Gori, Hrvatskoj i drugim evropskim državama. U okviru 30. festivala “Dani Zorana Radmilovića” biće priređen omaž Radmiloviću, kao i Ivanu Bekjarevu, koji je započeo rad na predstavi  o Zoranu, ali je nažalost preminuo.Tim povodom  biće priređeno javno čitanje teksta pomenute predstave. Treća stvar je knjiga o Zoranu Radmiloviću, autora Milana Cacija Mihailovića „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“, koja je već promovisana na prošlogodišnjim “Zoranovim danima” u Zaječaru, a večeras će povodom rođendana velikog srpskog i jugoslovenskog glumca biti promovisana u “Ateljeu 212” u Beogradu”, rekao je Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog pozorišta.

Na promociji u Beogradu knjigu „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“, koju je publikovalo Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, pored autora predstaviće i Milica Kralj, a na večerašnjoj promociji učestvuju i Tanja Bošković, Anica Dobra, Jelica Sretenović, Vasilija Кokotović, Lana Кaraklajić, Goran Sultanović, Aljoša Vučković, Vladislav Mihailović, Branislav Zeremski i Petar Mihailović.