Naslovna Društvo COVID-19 OBAVEŠTENJE za poljoprivrednike: Zahtev za odobrenje kretanja

OBAVEŠTENJE za poljoprivrednike: Zahtev za odobrenje kretanja

1920
0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava poljoprivrednike da mogu da podnesu zahtev za odobrenje kretanja tokom policijskog časa, u slučaju da moraju da reaguju na svojim imanjima i zaštite zasade.

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (20:00 – 5 časova), svaki poljoprivredni proizvođač bilo da je vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine dužan je da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl [email protected] ili na broj telefona, prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

Za Borski, Zaječarski, Braničevski, Podunavski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug i Grad Beograd telefon je 0648818486.

“U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20 do 05 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova”, navode u Ministarstvu poljoprivrede.