Naslovna Politika Izbori 2022. Obaveštenje o glasanju van biračkog mesta na parlamentarnim izborima

Obaveštenje o glasanju van biračkog mesta na parlamentarnim izborima

172
0

Izborna komisija opštine Negotin pozvala je birače koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkim mestima na kojima se 16. aprila ponavljaju izbori za narodne poslanike da se prijave da glasaju van biračkog mesta.

Stare i bolesne, kao i osobe sa invaliditetom koje nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu mogu da se prijave da svoju građansku obavezu obave van biračkog mesta.

Obaveštenja o tome Izborna komisija opštine Negotin primaće od 13. do 15. aprila od 8 do 20 časova putem telefona 019/544-000, dok na dan izbora, u subotu 16. aprila  do 11 časova birač može birački odbor da obavesti i neposredno i to lično, putem telefona ili uz pomoć neke osobe koje birač sam izabere.

U subotu 16. aprila izbori za narodne poslanike ponavljaju se na biračkim mestima Negotin 9 – Pedagoška akademija, 20 – Bukovče i 49 – Popovica pa se ovo obaveštenje odnosi isključivo za osobe upisane u birački spisak na tim biračkim mestima.

“Naglašavamo da van biračkog mesta mogu da glasaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i stara lica. Prilikom prijavljivanja, birač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu prebivališta i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu”, navode u Izbornoj komisiji opštine Negotin.