Naslovna Društvo O suvenirima i kroz radionice u Rogljevu i Rajcu

O suvenirima i kroz radionice u Rogljevu i Rajcu

399
0

U dane vikenda u Rajcu i Rogljevu nastavljene su radionice u okviru projekta „Oni vide med i vino“ koji, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Srbije, sprovodi Turistička organizacija opštine Negotin (TOON).

Kroz ovaj projekat TOON će do kraja godine aktivno raditi na razvijanju neophodnih pratećih sadržaja vezanih za tradicionalnu sajamsku manifestaciju, kroz niz radionica i prezentacija namenjih proizvođačima suvenira, vina, meda i pčelinjih proizvoda.

Pavle Đukić iz Turističke organizacije Srbije, ovoga puta, je svoje prezentacije o suvenirima prilagodio aktivnostima seoskih turističkih domaćinstva a posebna pažnja, u kraju koji je poznat po vinogradarstvu, bila je posvećena vinskom suveniru, kažu u negotinskoj Turističkoj organizaciji.

Zainteresovani su mogli da čuju i reč više o značaju prodaje suvenira, kao i važnosti samog pakovanja i distribucije proizvoda.

U okviru radionice bilo je reči i o odnosu prema turistima, sa posebnim akcentom na njihovo neposredno učešće u samom procesu proizvodnje, tačnije kako pored prodaje osnovnih proizvoda posetiocima organizovati i aktivnosti zbog kojih će turisti poželeti da se vrate u ove krajeve, ali i da kroz  kroz priču o doživljenom i sami učestvuju u daljem promovisanju ovog kraja.