Naslovna Ekonomija O ratarstvu, povrtarstvu i alternativnim kulturama na Zimskoj školi poljoprivrede

O ratarstvu, povrtarstvu i alternativnim kulturama na Zimskoj školi poljoprivrede

252
0

U biblioteci Poljoprivredne savetodavne i stručne službe (PSSS) danas se završava Zimska škola za poljoprivrednike, tradicionalni seminar i unapređenju agrara i novim tehnologijama, ali i novim zakonskim merama, programima i subvencijama.

Treći dan Zimske škole za poljoprivrednike posvećen je ratarstvu, povrtarstvu i alternativnim kulturama.

Na ovoj sesiji biće reči o proizvodnji nevena, kamilice, peršuna i bosiljka, ali i programu mera zaštite bilja, dobroj praksi u proizvodnji kupusa, krompira i jabuke o čemu će govoriti savetodavci: Nenad Ilić, Vladica Stefanović,  Bojana Filidžanović, Vladica Gavrilović i Vladimir Stanković.

Nenad Atanasijević iz “Pionira” predstaviće nove hibride, Miljan Milojić proizvodni program “NS semena”, Vladimir Rajković hibride kukuruza i suncokreta “Syngente”, a Nebojša Lazarević iz “Zemun polja” ZP hibride.

“Imamo stručnjake svih profila, ratare, voćare, stočare, zaštitare, agroekonomiste, tehnologe, tako da svako zainteresovan može da postavi pitanje iz bilo koje oblasti poljoprivredne proizvodnje, toliki broj edukacija, licence, školovanje, rad u praksi, valjda su dovoljni garant da će dobiti prave odgovore na postavljena pitanja”, navodi Vladica Gavrilović, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Negotin.