Naslovna Društvo O prevozu i biciklizmu posredstvom Informacionog centra za mobilnost

O prevozu i biciklizmu posredstvom Informacionog centra za mobilnost

242
0

U okviru Turističkog Info centra u Kladovu je danas počeo sa radom Informacioni centar za mobilnost.

Informacioni centar za mobilnost zajednički su uspostavili Turistička organizacija opštine Kladovo i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) sa ciljem da pomogne turistima i meštanima da se u regionu Đerdapa kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalni negativni uticaj na životnu sredinu.

“Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti”, navode u RARIS-u.

Reč je o projektu “Transdanube.Pearls”,  odnosno Biseri TransDunava – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru “Dunavskog programa”, a finansira od strane Evropske Unije.

Ovaj projekat, u kojem učestvuje 15 oganizacija iz devet zemalja, vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine. U Srbiji su im partneri Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije i Dunavski centar za kompetenciju (DCC), a pridruženi stateški partneri Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.