Naslovna Događaji O Nadeždi Petrović 29. novembra u Negotinu

O Nadeždi Petrović 29. novembra u Negotinu

165
0

Negotinci će ponovo biti u prilici da uživaju u monodrami “Nadežda Petrović, život kao ljubav na delu” u izvođenju Marije Stanković, kao i u izložbi koja prati život ove slikarke, fotografa, osnivačice Kola srpskih sestara i bolničarke srpske kraljevske vojske u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

U Negotinu će u sredu, 29. novembra biti odigran muzejski teatar “Nadežda Petrović, život kao ljubav na delu”, autorke Vesne Stanković, direktorke Muzeja Krajine i predsednice negotinskog Kola srpskih sestara, u izvođenju Marije Stanković, glumice Narodnog pozorišta Zoran Radmilović u Zaječaru.

Ovu monodramu prati i izložba o Nadeždi Petrović, čije su autorke Vesna Stanković i Dušanka Botunjac, a koju je publika premijerno mogla da vidi u okviru programa obeležavanja 120 godina od osnivanja Kola srpskih sestara i 150 godina od rođenja Nadežde Petrović, ali i u okviru pratećih programa šestog Festivala malih pozorišnih formi, nedavno u Zaječaru.

Monodrama i izložba “Nadežda Petrović, život kao ljubav na delu” biće priređeni u Muzeju Hajduk Veljka sa početkom u 18 časova.