Naslovna Događaji O Čučuk Stani i Hajduk Veljku 13. februara u Kladovu

O Čučuk Stani i Hajduk Veljku 13. februara u Kladovu

173
0

Biblioteka „Centar za kulturu“ Кladovo u saradnji sa negotinskim Muzejom Кrajine i zaječarskim Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centar  za kulturu „Zoran Radmilović“  13. februara organizuje umetničko veče posvećeno Čučuk Stani i Hajduk Veljku.

U galerijskom holu Biblioteke „Centar za kulturu“ u Кladovu u utorak, 13. februara od 19 časova, negotinski Muzej Krajine predstaviće svoju dokumentarnu izložbu „Vojvoda Negotinske nahije“ povodom 211 godina od pogibije legendarnog junaka Prvog srpskog ustanka, Hajduk Veljka Petrovića. Tom prilikom će o legendarnom junaku, braniocu Negotina, govoriti  Vesna Stanković, direktorka Muzeja i autori izložbe Sanja Radosavljević i Ivica Trajković.

U okviru umetničke večeri posvećenoj velikoj ljubavi dva ratnika, Čučuk Stane i Hajduk Veljka, Kladovljani će biti u prilici da uživaju i u nagrađivanoj monodrami „Čučuk Stana, Srpkinja i Grkinja“ koju po tekstu i u režiji Željka Hubača, igra Nataša Petrović, glumica zaječarskog pozorišta.

Ulaznica za ovaj program je poklon knjiga za Biblioteku, Bibliobus ili nekog kome je potrebna, s obzirom da se ovo umetničko veče organizuje u susret 14. februaru, kada se obeležava Međunarodni dan darivanja knjiga.