Naslovna Društvo O bezbednosti na radu na seminaru u Negotinu

O bezbednosti na radu na seminaru u Negotinu

243
0

Predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, održali u u Negotinu seminar o bezbednosti i zdravlju na radu.

fotografija: Opština Negotin

Cilj ovog seminara bio je da se poslovdavcima, zaposlenima i sindikatima, ali i svima koji učestvuju u radnom procesu ukaže na neophodnost da poštuju i primenjuju mere bezbednosti i zdravlja na radu.

Na seminaru su predstavljeni novi propisi iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a bilo je reči i o novom Zakonu o bezbednosti i zdravlja na radu, čiju je izradu započela resorna Uprava.

Ovaj Zakon, istakla je Marina Furtula, vršilac dužnosti direktora Uprave za bazbednost i zdravlje na radu, biće usklađen sa direktivom 391 i ostalim propisima “radi trasnportovanja direktiva Evropske unije u naše zakonodavstvo”.

Koliko se i na koji način primenjuju mere bezbednosti na radu pokazuje i statistika, po kojoj je u dva meseca ove godine devet radnika poginulo na radnom mestu, a prošle godine 39.

 „To nam je dovoljan pokazatelj da moramo unaprediti sistem bezbednosti i zdravlja na radu. Ove godine smo imali nažalost devet smrtnih povreda na radu samo u prva dva meseca i zato želimo svakom poslodavcu da ukažemo koliko je važno primeniti mere bezbednosti i zdravlja, kako bi zaštitili sve zaposlene“, istakla je Furtula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.