Naslovna Društvo O bezbednosti na radu na seminaru u Negotinu

O bezbednosti na radu na seminaru u Negotinu

279
0

Predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, održali u u Negotinu seminar o bezbednosti i zdravlju na radu.

fotografija: Opština Negotin

Cilj ovog seminara bio je da se poslovdavcima, zaposlenima i sindikatima, ali i svima koji učestvuju u radnom procesu ukaže na neophodnost da poštuju i primenjuju mere bezbednosti i zdravlja na radu.

Na seminaru su predstavljeni novi propisi iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a bilo je reči i o novom Zakonu o bezbednosti i zdravlja na radu, čiju je izradu započela resorna Uprava.

Ovaj Zakon, istakla je Marina Furtula, vršilac dužnosti direktora Uprave za bazbednost i zdravlje na radu, biće usklađen sa direktivom 391 i ostalim propisima “radi trasnportovanja direktiva Evropske unije u naše zakonodavstvo”.

Koliko se i na koji način primenjuju mere bezbednosti na radu pokazuje i statistika, po kojoj je u dva meseca ove godine devet radnika poginulo na radnom mestu, a prošle godine 39.

 „To nam je dovoljan pokazatelj da moramo unaprediti sistem bezbednosti i zdravlja na radu. Ove godine smo imali nažalost devet smrtnih povreda na radu samo u prva dva meseca i zato želimo svakom poslodavcu da ukažemo koliko je važno primeniti mere bezbednosti i zdravlja, kako bi zaštitili sve zaposlene“, istakla je Furtula.