Naslovna Društvo NSZ: Subvencije za teže zapošljive kategorije

NSZ: Subvencije za teže zapošljive kategorije

5336
0

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Subvencije se odobravaju poslodavcima iz privatnog sektora za zapošljavanje osoba koje su na evidenciju dospeli kao višak zaposlenih ili su dugoročno nezaposleni, odnosno na posao čekaju najmanje godinu dana neprekidno.

Visina subvencije određena je stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave, pa tako za prvu grupu u kojoj je Bor iznosi 200.000 po zaposlenom licu, isto kao i za drugu grupu u kojoj su Zaječar i Majdanpek.

Za treću grupu lokalnih samouprava po stepenu razvijenosti u koju spadaju: Negotin, Kladovo, Boljevac i Sokobanja subvencija iznosi 225.000 dinara, a za četvrtu u kojoj je Knjaževac 250.000 dinara po zaposlenom licu.

Javni poziv se realizuje u 14 Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje među njima su i filijale Bor i Zaječar, ali i Priština, Gnjilane,  Кosovska  Mitrovica,  Novi  Pazar,  Кragujevac,  Jagodina,  Кraljevo, Čačak, Loznica, Prijepolje, Кruševac i Smederevo.

Pravo na subvencije ne mogu ostvariti poslodavci iz privatnog sektora kod koji se broj zaposlenih smanjio u prethodna tri meseca.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 10. novembra.