Naslovna Društvo COVID-19 NSZ: Rad sa strankama elektronskim putem

NSZ: Rad sa strankama elektronskim putem

855
0

Nacionalna služba za zapošljavanje privremeno je obustavila neposredan rad sa strankama,  pa će sve zahteve i sva pitanja iz svoje nadležnosti rešavati elektronskom poštom.

Od 17. marta kada je obustavljen neposredan rad sa strankama u Nacionalnoj službi za zapošljavanje nema prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih lica, niti će se evidentirati obavezno lično javljanje građana koji traže posao.

U NSZ , zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem virusa COVID-19,  a u cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, obaveštavamo javnost o načinima komunikacije sa strankama :

  • Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podneti  elektronskim putem.
  • Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji, sprovodiće se elektronskim putem;
  • Podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem.
  • Detaljne informacije i obrasci  dostupni su na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs
  • Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe, opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci.
  • Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se  elektronskim putem;
  • Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem Prezentacija Obuke „Put do uspešnog preduzetnika;
  • Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti;

Kontakt telefoni i mejl adrese za sve potrebne informacije su na internet stranici NSZ www.nsz.gov.rs i na ulaznim vratima svake filijale.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.