Naslovna Društvo NSZ: Obuka za vođenje poslovnih knjiga za 13 Negotinaca

NSZ: Obuka za vođenje poslovnih knjiga za 13 Negotinaca

626
0

U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), Ispostava Negotin Filijale Bor uručeni ugovori polaznicima onlajn obuke za vođenje poslovnih knjiga.

Obuku za vođenje poslovnih knjiga do početka marta pohađaće onlajn 13 osoba sa evidencije nezaposlenih negotinske ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje. Ova obuka tek je jedna od nizu onih kojim NSZ pokušava da pomogne nezaposlenima da steknu profesionalna znanja iz oblasti zakonske regulative,funkcije knjigovodstva,računovodstvenog informacionog sistema i druga.

„U ovoj godini smo organizovali tri obuke. Prva je bila u Boru za sedam kandidata, druga u Majdanpeku za 14 osoba i u Negotinu sada za 13 osoba. Naredna obuka počinje 6. marta za sedam osoba i to je ukupno 41 osoba koji će se osposobiti da vode poslovne knjige“, kaže Lidija Načić, v.d. direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Bor.

Ova obuka ima za svrhu osposobljavanje polaznika za samostalno vođenje poslovnih knjiga i obavljanje finansijsko-računovodstvenih poslova, ali i sastavljanje i prezentaciju finansijskih i poreskih izvestaja. Realizuje se individualno dnevnom i nedeljnom dinamikom koju opredi sam polaznik. Polaznici se uključuju na obuku sukcesivno i svojim tempom je pohađaju, a na kraju završetka svakog od predviđenih modula programa obuke rešavaju test i nakon što ih sve uspešno polože dobijaju uverenje o završenoj obuci.