Naslovna Društvo Novoj godini u susret u Negotinu: Kićenje jelke, novogodišnji bazar, aukcijska prodaja...

Novoj godini u susret u Negotinu: Kićenje jelke, novogodišnji bazar, aukcijska prodaja jelki…

644
0

Danas u podne uz prigodan program učenici mlađih razreda negotinskih gradskih škola okitiće novogodišnju jelku u centru grada. Sutra u Domu kulture dečiji novogodišnji bazar, promocija lista, aukcijska prodaja jelki i bogat umetničko-zabavni program.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin

Posle uspešno realizovanog inkluzivnog projekta „Uskršnja čarolija – Isti a različiti“ koji je imao humanitarni karakter jer je novac prikupljen u okviru ove aktivnosti uplaćen za lečenje devojčice Simeone Jokanović, u okviru Dečije nedelje Snežana Bigović, profesor razredne nastave u OŠ „12. septembar“ je sa timom saradnika – potpisnika Protokola o zvaničnoj saradnji: Dečijim vrtićem „Pčelica“, OŠ „12. septembar“ i Narodnom bibliotekom „Dositej Novaković“ započela višemesečnu realizaciju projekta „Građenje odnosa pripadnosti zajednici“.

„Cilj ovog projekta je da se deca upoznaju sa istorijskom i kulturnom baštinom svoga grada i ustanovama koje je čuvaju, a sa željom da razviju odnos pripadnosti toj zajednici i uvide značaj očuvanja istorijske građe i kulturnog nasleđa. U okviru projekta koji će trajati do 25. marta 2020. godine, imali smo niz aktivnosti od posete biblioteci, Zanatskoj zadruzi do rada sa glinom kroz izradu novogodišnjih ukrasa. Danas u podne na samom ulazu u zgradu dečijeg odeljenja Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u centru grada obavićemo, kako je i planirano, kićenje novogodišnje jelke, a naši gosti u realizaciji ovog posla biće učenici mlađih razreda sve tri negotinske osnovne škole“, kaže Snežana Bigović, koja je autor i projekta „Novogodišnja čarolija“ najavljenog za sutra.

U holu negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u utorak 17. decembra od 17 sati biće postavljen prodajni novogodišnji dečiji bazar i promovisan dečiji list satkan od literarnih i likovnih radova sa Božićnim i novogodišnjim željama i čestitkama.

Od 18 sati kreće aukcijska prodaja novogodišnjih jelki u humanitarne svrhe i umetničko-zabavni program „Novogodišnja čarolija“ u kojem učestvuju: mališani Dečijeg vrtića „Pčelica“, učenici negotinskih osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“ i OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, kao i članice negotinskog Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Podršku projektu pružaju Opština Negotin, negotinsko Učiteljsko društvo, dečije odeljenje Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Manastir Bukovo.