Naslovna Sport Novogodišnji turnir u malom fudbalu: Titule Negotincima i Zaječarcima

Novogodišnji turnir u malom fudbalu: Titule Negotincima i Zaječarcima

1332
0

Tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu zabeležio je ove sezone veliko interesovanje negotinskih, ali i ekipa iz okolnog Zaječara.

Ekipa „Uljarica Nova“ pobednik Novogodišnjeg turnira u seniorskoj konkurenciji

Ekipa “Uljarica Nova” pobednik je tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu u seniorskoj konkurenciji koji je u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin okupio u četiri kategorije 30 ekipa. Oni su sa 2:1 savladali tim “ABM Servis“ u finalnoj utakmici prepunoj obrta pred punim tribinama ovdašnje Hale sportova.

“Ekipa je bila odlična, ceo turnir je odlično organizovan, a sport u Negotinu je ponovo dobio veliki zamah. Realno, nisam očekivao pobedu, ali momci su najbolji”, prve su impresije Dragoslava Mišića, direktora “Uljarice Nove” d.o.o. Negotin.

U kategoriji seniora koja je bila i najbrojnija ove sezone sa četiri grupe i 16 ekipa, treće mesto zauzele su “Sani boje” i to službenim rezultatom od 3:0 budući da TP “Milenijum” nije došao na zakazani duel.

Ekipa „Sani“ pobednik Novogodišnjeg turnira u kategoriji kadeta

Prava se borba odvijala i u kategoriji kadeta u finalnoj utakmici između ekipa “Sani” i “Čokoj”. Talentovani mladi fudbaleri nadmudrivali su se tokom oba poluvremena i završili utakmicu sa 1:1. U borbi za odličje, Negotinci su bili uspešniji u penalima i slavili sa 2:0.

“Posle osvojenog turnira utisci moraju da budu divni. Imali smo dobrog protivnika. Ekipa “Timoka” je član Prve kadetske lige Regiona istočne Srbije, trećeplasirana, ali smo ih ipak pobedili”, kaže Vladan Tadić, trener prvoplasirane ekipe “Sani”.

Kozmetički salon “Eva”, pobednik Novogodišnjeg turnira u kategoriji pionira

U mlađim kategorijama, najuspešnije su bile zaječarske ekipe. Prvo mesto u kategoriji pionira Kozmetički salon “Eva” sa 4:2 izborio je protiv Auto škole “Braća Milovanović”. U ovoj kategoriji trećeplasirani su “Taksisti” koji su u utakmici za treće mesto slavili sa 2:1 protiv “Terminatora”.

“Očekivao sam pobedu. To su moja deca i ja znam šta najbolje mogu da pruže. Imamo fudbalere iz “Timoka” i drugara iz Negotina, pošto sam i ja Negotinac. Protivnička ekipa je bila dobra, sjajna su to deca, divni sportisti. Turnir je odlično organizovan i ja se organizatoru zahvaljujem na pozivu”, kaže Miroslav Trujkić, trener prvoplasirane ekipe.

Ekipe „Alualeksandar“ i „RS Turist“ u kategoriji mlađih pionira osvojile su prvo i drugo mesto

U kategoriji mlađih pionira publika je bila u prilici da uživa u zaječarskom duelu ekipa RS “Turist” i “Alualeksandar”, koje čine petlići FK “Timoka”. “Alualeksandar” je bio bolji i slavio sa 2:0. I treće odličje u ovoj kategoriji otišlo je u Zaječar, ekipi “Kafe Freš” koja je negotinske “Aleksandrović markete” u borbi za treće mesto pobedila sa 3:0.

“Nadali smo se najboljem. Nisam očekivao da dve naše ekipe igraju finale Novogodipnjeg turnira i mogu reći da je zaista lepo videti ovo”, kaže Ivan Aleksić, trener prvoplasiranog “Alualeksandar”.

Dalibor Mašić uručuje pehar vicešampionu u kategoriji seniora, ekipi „ABM Servis“

Najboljim ekipama pehare i diplome uručili su Dalibor Mašić, član Opštinskog veća zadužen za sport i Marko Vučinić, predsednik Sportskog saveza opštine Negotin.

Veliko interesovanje publike za Novogodipnji turnir

Pobednici ovogodišnjeg negotinskog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu osvojili su i vredne nagrade, koje su se u zavisnosti od kategorije za prvoplasirani tim kretale od 20.000 do 80.000 dinara, za drugo mesto od 10.000 do 40.000, a za treće od 4.000 do 10.000 dinara.