Naslovna Društvo Novogodišnji reciklirani ukrasi na kreativnoj radionici u Negotinu

Novogodišnji reciklirani ukrasi na kreativnoj radionici u Negotinu

1072
0

Udruženje starih i umetničkih zanata „Mustre“ u partnerskoj  saradnji sa Fondacijom Eliksir organizovalo je kreativnu radionicu za decu Negotina na kojoj su mališani izrađivali novogodišnje ukrase od recikliranog materijala.

U svaki dom ovih dana uselila se draga gošća koja najviše radosti donosi najmlađim ukućanima. Njeno veličanstvo, jelka, najavljuje susret stare i nove godine a na njenim granama su raznobojni ukrasi.

Na kreativnoj radionici, u organizaciji Udruženje starih i umetničkih zanata „Mustre“ i Fondacije Eliksir, u čijim je prostorijama sinoć druženje i organizovano, deca Negotina i polaznici škole „Malac Genijalac“ izrađivali su novogodišnje ukrase od materijala koji se reciklira.

Već drugu godinu zaredom Udruženje starih i umetničkih zanata „Mustre“ realizuje projekat sa Fondacijom Eliksir  „Biram da recikliram“ sa željom da najmlađe edukuju kako da čuvaju svoju  životnu okolinu.

„Svaku radionicu počnemo edukativnim sadržajem jer to i jeste cilj razviti svest o čuvanju životne okoline. Oni sve to teoretski znaju, nose neka znanja iz škole i porodice ali imamo utiosak da to negde praktično ne primenjuj. Ovo je jedan od načina da kod njih tu naviku promenimo da sve što mogu ponovo iskorsite to i rade“, kaže Sandra Alavuk, članica Udruženja starih i umetničkih zanata „Mustre“.

Prava mala umetnička izmaštana dela od konca, papira, kanapa, materijala koji može iznova da se iskoristi, naći će svoje mesto na granama novogodišnjih jelki.

Važna lekcija koju su deca na ovoj radionici naučila je da upravo mladice novogodišnjeg drveta ne treba seći već ih sa korenom uneti u dom.