Naslovna Kultura Novogodišnji koncert negotinskog sastava „Ars Community“ – uvertira u praznike

Novogodišnji koncert negotinskog sastava „Ars Community“ – uvertira u praznike

271
0

Negotinski muzički sastav “Ars Community“ Stefana Nikolića i Vesne Garabantin, profesora u negotinskoj Umetničkoj školi  “Stevan Mokranjac” sa prijateljima priredio je sinoć u Domu kulture Novogodišnji koncert.

Pop i rok dobili su koncertom negotinskog sastava „Ars community“ novo značenje zahvaljujući, pre svih, iskusnim muzičarima, profesorima negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, ali i predanosti sa kojom pristupaju svemu što rade.

Ovaj muzički sastav,  koji je dragi gost na svim gradskim manifestacijama, ovoga puta opredelio se za domaći i inostrani pop i rok.

Tako je publika u sali negotinskog Doma kulture mogla da uživa u muzici za sva vremena Majkla Džeksona, Džejmsa Brauna, Dejvida Bouvija, a zahvaljujući Nataliji Njegušić i njenom moćnom vokalu i u najvećim hitovima Adel, Tine Tarner i Britni Spirs.

Za ljubitelje domaćih nota, “Ars Community“ se pobrinuo da “prošeta” kroz ex-yu muzičku istoriju i donese im na autentičan i lični umetnički senzibilitet svakog od članova benda, čas elegične balade, čas brzi ritam i hitove Bajage, EKV, Aerodroma, Indeksa, Đorđa Balaševića, Parnog valjka, Bijelog dugmeta, Olivera Dragojevića, Vlatka Stefanovskog…

Ničeg tu nije bilo suvišnog, a čini se, da su lako do izražaja došli i kroz brojne solo deonice svi učesnici ovog zanimljivog koncerta, od Stefana Nikolića, profesora harmonike čiji je vokal dominirao sinoć, preko Vesne Garabantin (violončelo), do Mirjane Novaković (violina) i Vladimira Vasiljevića (klarinet, saksofon), ali i Predraga Grujića za klavirom i Saše Jovanovića (gitara).

Očekivano u publici je bilo i najviše mladih, što je, uzevši u obzir da je cilj ovog sastava da, pre svega, “svojim angažovanjem zainteresuju mlade da se bave muzikom”, i odličan povod.

U susret novogodišnjim praznicima ovaj je koncert, svakako, i bio prava pretpraznična uvertira, na zadovoljstvo svih onih koji su ga kao poklon za praznike i doživeli.

A “Ars Community“ ga je, ne štedeći se, publici i darovao sa željom da svojim prilozima pomognu rad negotinskog Udruženja “Duga”.