Naslovna Kultura Novogodišnji koncert negotinskog sastava „Ars Community“ – uvertira u praznike

Novogodišnji koncert negotinskog sastava „Ars Community“ – uvertira u praznike

236
0

Negotinski muzički sastav “Ars Community“ Stefana Nikolića i Vesne Garabantin, profesora u negotinskoj Umetničkoj školi  “Stevan Mokranjac” sa prijateljima priredio je sinoć u Domu kulture Novogodišnji koncert.

Pop i rok dobili su koncertom negotinskog sastava „Ars community“ novo značenje zahvaljujući, pre svih, iskusnim muzičarima, profesorima negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, ali i predanosti sa kojom pristupaju svemu što rade.

Ovaj muzički sastav,  koji je dragi gost na svim gradskim manifestacijama, ovoga puta opredelio se za domaći i inostrani pop i rok.

Tako je publika u sali negotinskog Doma kulture mogla da uživa u muzici za sva vremena Majkla Džeksona, Džejmsa Brauna, Dejvida Bouvija, a zahvaljujući Nataliji Njegušić i njenom moćnom vokalu i u najvećim hitovima Adel, Tine Tarner i Britni Spirs.

Za ljubitelje domaćih nota, “Ars Community“ se pobrinuo da “prošeta” kroz ex-yu muzičku istoriju i donese im na autentičan i lični umetnički senzibilitet svakog od članova benda, čas elegične balade, čas brzi ritam i hitove Bajage, EKV, Aerodroma, Indeksa, Đorđa Balaševića, Parnog valjka, Bijelog dugmeta, Olivera Dragojevića, Vlatka Stefanovskog…

Ničeg tu nije bilo suvišnog, a čini se, da su lako do izražaja došli i kroz brojne solo deonice svi učesnici ovog zanimljivog koncerta, od Stefana Nikolića, profesora harmonike čiji je vokal dominirao sinoć, preko Vesne Garabantin (violončelo), do Mirjane Novaković (violina) i Vladimira Vasiljevića (klarinet, saksofon), ali i Predraga Grujića za klavirom i Saše Jovanovića (gitara).

Očekivano u publici je bilo i najviše mladih, što je, uzevši u obzir da je cilj ovog sastava da, pre svega, “svojim angažovanjem zainteresuju mlade da se bave muzikom”, i odličan povod.

U susret novogodišnjim praznicima ovaj je koncert, svakako, i bio prava pretpraznična uvertira, na zadovoljstvo svih onih koji su ga kao poklon za praznike i doživeli.

A “Ars Community“ ga je, ne štedeći se, publici i darovao sa željom da svojim prilozima pomognu rad negotinskog Udruženja “Duga”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.