Naslovna Društvo Novogodišnja čarolija u negotinskoj ulici Ace Patlidžanovića

Novogodišnja čarolija u negotinskoj ulici Ace Patlidžanovića

1490
0

U susret novogodišnjim praznicima mnogi su svečanije ukrasili svoje domove, a porodica Pecić iz Negotina to je učinila u skladu sa svojim željama da u ponoć 31. decembra isprati ovu 2020. i blještavije i raskošnije dočeka 2021.

Foto: Privatna arhiva

Porodična kuća Pecića u negotinskoj Ulici Ace Patlidžanovića 9/2 u susret novogodišnjim praznicima zasijala je punim sjajem.

Ukrašavali su, vele, i ranijih godina, ali su ove za stvaranje te posebne novogodišnje atmosfere utrošili čak 60 pakovanja raznovrsnih sijalica i lampica, od kojih su neke stare i po dve decenije.

Mnoge od njih su uspomene sa putovanja, sentimentalni podsetnik na predele koje su posetili mlađi ili stariji Pecići, a svake godine se doda, kažu, bar neki novi detalj, za nove uspomene.

“Do pre par godina moja svekrva je sve dekorisala sama, ali vremenom smo spoznale da obe volimo dekoracije, pa se za svaki praznik potrudimo da zajedno ulepšamo naš dom. Svake godine dekorišemo i uvek se trudimo da unesemo neke novine. Većina ukrasa je ručno rađena. Uglavnom sve prepuštamo mašti”, kaže nam Tatjana Janković Pecić.

I ove godine dom Pecića je raskošno ukrašen. Nađe se među tom čarolijom i po neki Deda Mraz, par irvasa i saonice, zvončići i božićni venčići, a obavezno i zvezdice i mnoštvo novogodišnjih kugli.

“Kako se naš dom nalazi blizu škole svakodnevno čujemo dečije radosne osmehe i komentare. Prolaznici, takođe, stanu, pitaju da li smeju da slikaju ili snime video. Drago nam je što pružamo na neki način radost i deci i starijima. Iz godine u godinu, sve je manje dekoracija u našoj ulici i uopšte u našem gradu. Kao da tradicija izumire. Zato se mi trudimo da svake godine obogatimo novogodišnje dekoracije uz nadu da ćemo time podstaći i druge”, priča nam Tatjana.

Pecići uživaju u svojim dekoracijama pružajući radost i komšijama i prolaznicima. Želja im je da njihovim primerom krenu i drugi pa da Negotin naprosto bude deo prave jedne novogodišnje čarolije koja deci i starijima pre svega mami osmehe. Kažu da će onda i svet biti jedno lepše i bolje mesto za sve nas.