Naslovna Društvo COVID-19 Novo žarište u istočnoj Srbiji: U Boru korona virus potvrđen kod 32...

Novo žarište u istočnoj Srbiji: U Boru korona virus potvrđen kod 32 osobe

3140
0

Za razliku od Negotina gde danas nije bilo novih potvrđenih slučaja zaraze korona virusom, u Kladovu je oboleo još jedan muškarac, u Boru je 26 novoobolelih, a u Zaječaru tri.

Od 48 testiranih Borana njih 26 ima kovid-19, potvrdio je na večerašnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

On je istakao da su u Bor stigli rezultati 48 analiza, od kojih su 26 pozitivnih, a da se očekuju rezultati testiranja još devetoro ljudi, kao i 15 koji su testirani danas.

Bor od početka pandemije korona virusa ima ukupno 32 obolela, što ovaj grad čini novim žarištem u istočnoj Srbiji.

Prema poslednjim potvrđenim podacima u opštini Kladovo je petoro obolelih od kovida-19. Potvrda o pozitivnom rezultatu stigla je iz Kliničkog centra Niš za Kladovljanina starog 59 godina koji je od 3. aprila zbrinut u Nišu sa blažom kliničkom slikom, a u sredu i za pedesetčetvorogodišnjeg vozača saniteta iz Kladova, zaposlenog u Zdravstvenom centru. Vozač saniteta testiran je u ponedeljak u Kladovu i iako nema nikakvih simptoma upućen je u privremenu bolnicu „Čair“ u Nišu, a njegova porodica i svi kontakti su izolovani.

U Kladovu je od 6. aprila, kada su u zdravstvenu ustanovu stigle prve podloge za testiranje iz zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“, uzorkovano ukupno 37 osoba. Rezultati su dostavljeni za njih 15, od kojih je pozitivan samo kod vozača saniteta. U Nišu je hospitalizovano još šestoro Kladovljana, koji su takođe testirani, ali njihovi rezultati još uvek nisu poznati.

U opštini Negotin do danas su potvrđena dva slučaja kovida-19, dok u opštini Majdanpek nema obolelih.

Zaječar, saopštio je večeras gradonačelnik Boško Ničić, ima ukupno 28 obolelih, od kojih tri novoobolela. Oni će, dodao je Ničić, po novom protokolu, biti hospitalizovani u bolnicima ili u kovid centru hale “Čair” u zavisnosti od kliničke slike.

U Knjaževcu, prema poslednjim objavljenim podacima, ima pet potvrđenih slučaja kovida-19, a u Boljevcu četiri, dok u Sokobanji nema obolelih.

Bor ima i najviše osoba u samoizolaciji 699, Kladovo 516, Zaječar 427, Negotin 371, Majdanpek 151, Knjaževac 131, Boljevac 94, a Sokobanja 90.