Naslovna Kultura Događaji Novo predstavljanje Gradskog hora “Mokranjac”

Novo predstavljanje Gradskog hora “Mokranjac”

636
0

Po stažu najmlađi negotinski hor uskoro očekuju nastupi na Koncertu povodom svetskog dana horskog pevanja u Negotinu i na festivalu Božićnih pesama u Turn Severinu.

Foto: Gradski hor „Mokranjac“

Gradski hor “Mokranjac”- Negotin pod upravom Ružice Rajković nedavno je svojim nastupom oduševio zaječarsku publiku na koncertu posvećenom Svetskom danu horskog pevanja.

Hor koji je do oktobra ove godine radio pod imenom Negotinsko pevačko društvo “Mokranjac” osnovan je decembra 2017. i po stažu je trenutno najmlađi hor u Mokranjčevom gradu.

Okuplja tridesetak pevača različitih generacija i profesija sa horskim iskustvom u raznim ansamblima kojima je zajednička crta ljubav ka horskom pevanju.

Hor je nastupao i na ceremonijalu otvaranja 53. „Mokranjčevih dana“

Sa ponosom je učestvovao u programu svečanog otvaranja 53. “Mokranjčevih dana”, a ove godine u okviru projekta “Mokranjac u Negotinu, Mokranjac u Temišvaru” udruženja “Gradski horski ansambl Mokranjac” pod čijim okriljem sada radi, učestvovao je na horskoj radionici u Temišvaru.

Sa obnovljenom postavom, hor radi utorkom i četvrtkom u prostorijama Umetničke škole “Stevan Mokranjac” i otvoren je za prijem zainteresovanih novih članova.

Pred Gradskim horom “Mokranjac” su do kraja ove godine još dva nastupa. Učestvovaće na koncertu koji se povodom Svetskog dana horskog pevanja održava u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu u subotu 14. decembra od 19 sati, a zatim i 18. decembra u susednoj Rumuniji, gde će kao gost nastupiti na Festivalu “Pesma Božića” u Turn Severinu.