Naslovna Sport Novi uspesi negotinskih stonotenisera

Novi uspesi negotinskih stonotenisera

402
0

Negotinski stonoteniseri ostvarili su u Pirotu, minulog vikenda, zapažene rezultate.

Prvaci ponovo osnovane Regionalne omladinske lige: Jovan Milošević, Pavle Pucarević, Petar Vidić i Saša Janković, Foto: Aleksandar Janković

Poslednji bodovni turnir za najmlađe stonotenisere u kategorijama mini kadeta i mlađih kadeta, u obe konkurencije, ženskoj i muškoj, doneo je Negotinu dve nagrade.

Bronza za mini kadeta Jovana Miloševića; Foto: Aleksandar Janković

Jedina dva predstavnika Stonoteniserskog kluba “Hajduk Veljko” okitila su se nagradama i to Jovan Milošević trećom u kategoriji mini kadeta, a Pavle Pucarević drugom u kategoriji mlađih kadeta.

“Pirot je bio organizator i zadnja tri kola Omladinske lige. Mladi stonoteniseri su već od ranije takoreći obezbedili prvo mesto, a protiv “Dubočice” iz Leskovca, “Mladosti” iz Bosilegrada i “Stonija” iz Niša, samo su to potvrdili ubedljivim pobedama. Posle pauze od dve godine, kada nije bila organizovana Omladinska liga, mladi stonoteniseri su je osvojili po deveti put uz ranijih osam titula”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Srebro za mlađeg kadeta Pavla Pucarevića; Foto: Aleksandar Janković

U nedelju su, takođe  u Pirotu, odigrana i zadnja kola lige, koja se igra turnirski za seniorke, koje se takmiče u Drugoj ligi. Jelena Popović, koja je zamenila Željanu Milojević, uz iskusnu Kristinu Gavrić i sve bolju Lunu Jovanović u direktnom duelu sa do tada prvoplasiranim RSTK Pirot, i drugoplasiranom ekipom STK Slavujac iz Niša, slavile su ubedljivo sa 4:2, odnosno 4:1.

Kako se posle pobede protiv Piroćanki, nije znao konačan redosled, odlučivala je set razlika u međusobnim duelima, jer su sve tri ekipe imale isti broj bodova sa po tri poraza.

“Sabiranjem je “Hajduk Veljko” imao skor 13:12, Piroćanke 13:13, a “Slavujac” 12:13, što je i odredilo nas za pobednika i drugoplasiranu RSTK Pirot, koje će se krajem maja boriti u baražu za ulazak u prvu ligu. Sa dva prva mesta u ligaškom delu, ženske i omladinske ekipe, i drugim mestom kod muške ekipe, koja se plasirala u viši rang, Drugu ligu, moramo biti zadovoljni, jer je to znak da godinama unazad igramo značajnu ulogu u stonom tenisu regiona, pa i države”, kaže trener Miljković i dodaje da im predstoje kvalifikacije i TOP 12, u kojima takođe, imamo svoje predstavnike.