Naslovna Društvo Novi sneg u Negotinu dodatno usporio i vozače i pešake

Novi sneg u Negotinu dodatno usporio i vozače i pešake

495
0

Visina snežnog pokrivača u Negotinu je 48 centimetara, a tokom noći palo je novih 16 cm.

Većina ulica u gradu teško je prohodna, a i po selima, gde mesne zajednice same ne čiste, ima ulica i sokaka do kojih se uopšte ne stiže.

Jučerašnje temperature “raskašale” su sneg, a noćašnji minus ga je dodatno stegao, pa se teško hoda. Vozači upozoravaju da je slično i na putevima, ali da im dodatne probleme stvaraju pešaci koji se kreću kolovozom, zato što trotoari u skoro svim ulicama, izuzev u centralnim, nisu očišćeni.

Upravo su neočišćeni trotoari  i najveći problem, jer  pešaci sada ulicu prelaze gde god stignu, i gde je u nagomilanom snegu pored puta napravljena staza.

Čitaoci javljaju da je od jutros uži centar očišćen, ali da su periferne ulice i dalje pune snega.

Kobišnica, Centar sela, foto: Čitalac NG portala

U Kobišnici glavni put za granični prelaz jedva je prohodan. Kako saznajemo od naših čitalaca automobili sa lancima proklizavaju, a samo traktori mogu da idu. Kroz sporedne ulice mogu da se kreću samo pešaci, jer se automobili zaglavljuju zbog velikih naslaga snega.

Naš sugrađanin ostao je bez branika vozeći negotinskim ulicama; foto: Čitalac NG portala

Vozači ističu da se otežano vozi kroz centralne ulice, jer su pune snega. Zbog soli koja je bacana sneg je u raskvašenom stanju, a kako ga mnogo ima, vozila se teško kreću. U pojedinim ulicama mimoilaženja nisu moguća.

Mnogi vozači kažu stradaju i automobili, što zbog soli koja se lepi na četvorotočkaše, a što i zbog drugih kvarova koji mogu nastati pri vožnji u ovakvim uslovima. Jedan naš sugrađanin ostao je zbog velikih količina snega i bez branika.

Oni koji putuju kažu da su putevi prvog i drugog prioriteta očišćeni, ali da je Negotin među gradovima sa najviše snega na ulicama.

Iako su putari PZP Zaječar krenuli u raščišćavanje snega u timočkom delu opštine, mnoga sela su, javljaju nam čitaoci, skoro neprohodna sa velikim količinama snega, koje su nove padavine još više uvećale.

Zbog leda koji se pojavio i JP “Putevi Srbije” upozorile su vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog snega i leda obustavljen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima prema graničnim prelazima Mokranje i Đerdap, Slatina-Štubik,  Luka – Salaš – Brusnik – Rečka – Negotin, Plavna – Popovica – Sikole – Salaš i Negotin – Radujevac – Prahovo – Samarinovac – veza sa državnim putem drugog prioriteta A 168.