Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučajevi virusa korona u Negotinu, Kladovu, Boru, Majdanpeku, Zaječaru, Knjaževcu…

Novi slučajevi virusa korona u Negotinu, Kladovu, Boru, Majdanpeku, Zaječaru, Knjaževcu…

7750
0

Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga zbog nepovoljne epidemiološke situacije i porasta broj zaraženih virusom korona vanredna situacija uvedena je u svim gradovima i opštinama, izuzev u Boljevcu i Negotinu.

U Negotinu je kod dvojice muškaraca od 39 i 79 godina potvrđen pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona i oni se, zajedno sa članovima svojih porodica nalaze u kućnoj izolaciji.

Opština Kladovo trenutno ima 49 obolelih od kovida-19, od kojih četvoro ima manje ods 18 godina. U ovoj opštini čekaju rezultate za još 40 testiranih.

Na teritoriji grada Bor još pet osoba je zaraženo virusom korona, dok se dve, nakon kontrolnih testiranja smatraju izlečenim. Trenutno je u Boru 28 aktivnih kovid-19 slučajeva.

U Majdanpeku su zabeležena četiri nova slučaja, što je broj zaraženih od početka pandemije do danas povećalo na 34. U tercijarne ustanove hospitalizovano je 18, dok su tri osobe otpuštene iz bolnice i upućene na kućno lečenje. U poslednja 24 časa u majdanpečku kovid-ambulantu javilo se 18 pacijenata, od kojih je kod dva dijagnostikovana upala pluća.

U Zaječaru su danas potvrđena još četiri novoobolela, od kojih jedan muškarac i tri žene od 20 do 64 godina starosti, a juče je kovid-19 potvrđen kod 16 osoba od 14 do 71 godine života.  Za još 93 se čekaju rezultati, a danas je u referentne laboratorije poslato još 29 uzoraka.

U Knjaževcu je od početka jula do danas virus korona potvrđen kod 50 od 125 testiranih Knjaževčana. Nažalost, dve osobe su od posledica virusa korona preminule u Kliničkom centru u Nišu. Očekuju se rezultati još 28 testova, koji su trenutno u obradi.

U opštini Knjaževac poslednjih dana povećan je broj pacijenata koji se javljaju lekarima zbog simptoma respiratornih infekcija ili u febrilnom stanju, pa je zbog toga otvorena i treća kovid-ambulanta. Dnevno se u ovim ambulantama obavi i do 80 pregleda.