Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučajevi kovida u opštini Negotin

Novi slučajevi kovida u opštini Negotin

2077
0

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je 27 novih slučajeva kovida-19. Uzorkovano je 84 građana antigen i pet PCR testovima.

Pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona evidentiran je kod 15 žena od kojih najmlađa ima 24, a najstarija 73 godine, kao i kod 12 muškaraca od 38 do 87 godina starosti. Reč je o testiranima u kovid laboratoriji Doma zdravlja u Negotinu u ponedeljak, 8. marta.

U kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja pregledano je 67 osoba, od kojih su se sa simptomima respiratornih infekcija i sa povišenom telesnom temperaturom njih 44 javili na prvi pregled, a 23 ih je došlo na kontrolu.

U istom periodu, prema podacima Zdravstvenog centra hospitalizovan je jedan pacijent, jedan poslat na dalje lečenje u tercijarnu ustanovu, a četvoro je pušteno na kućno lečenje. U negotinskoj bolnici na tri kovid odeljenja zbrinuta su 34 pacijenta.

U izveštaju se navodi i da je jedna osoba preminula, što je 56. smrtni slučaj na jednom od kovid odeljenja negotinske zdravstvene ustanove od marta prošle godine do danas.

Podatak o broju preminulih u ZC Negotin od početka pandemije iznet je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je zbog sve većeg broja zaraženih sazvao predsednik opštine, Vladimir Veličković. Nadležni su istakli da ne raspolažu podacima o broju preminulih osoba sa područja opštine Negotin u tercijarnim ustanovama od početka pandemije.