Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučajevi kovida-19 u opštini Negotin

Novi slučajevi kovida-19 u opštini Negotin

4787
0

U opštini Negotin, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, zabeleženi su novi slučajevi kovida-19.

Ilustracija, pixabay.com

Sudeći po rezultatima PCR testova u opštini Negotin zabeležena su tri nova slučaja kovida-19. Danas je u negotinsku zdravstvenu ustanovu stigla potvrda da su pozitivna dva testa, od kojih jedan kod muškarca iz Negotina koji nema simptome zbog čega će u narednom periodu biti u izolaciji, a njegova porodica i kontakti testirani na prisustvo virusa korona.

Drugi pozitivan test zabeležen je kod muškarca koji je PCR testiranje tražio na lični zahtev zbog odlaska u drugu državu. On je u međuvremenu otišao u inostranstvo ne sačekavši rezultat testa.

Pred vikend je stigao i pozitivan rezultat za austrijskog državljanina, poreklom iz naše opštine, koji je test na prisustvo virusa korona, tražio na lični zahtev. I on se u međuvremenu vratio u Austriju.

Oni su, i pored toga što u našoj zemlji borave povremeno i što praktično žive i rade u inostranstvu, obavešteni da im je rezultat pozitivan uz preporuku da se jave tamošnjim epidemiolozima.

Testiranja u opštini Negotin se nastavljaju kako prema indikacijama, tako i na lični zahtev kod građana koji bi da putuju i žele da budu sigurni da su negativni.

Očekuje se da narednih dana stigne i 48 rezultata testova koji su u obradi.