Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučajevi kovida-19 u Negotinskoj i Timočkoj Krajini

Novi slučajevi kovida-19 u Negotinskoj i Timočkoj Krajini

2448
0

Na području Negotinske i Timočke Krajine  i danas su zabeleženi novi slučajevi kovid-19 pozitivnih.

Još jedan novi kovid-19 slučaj kod muškarca rođenog 1998. godine, zabeležen je u opštini Negotin u kojoj trenutno osmoro ljudi ima pozitivan rezultat na virus korona.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, u Boru su zabeleženа četiri nova slučaja virusa korona. U Boru je ukupno 31 osoba pozitivna na koronu.

U Zaječaru je devet osoba pozitivno na prisustvo virusa korona, od kojih su tri žene i šestorica muškaraca starosti od 30 do 76 godina. Juče je testirano 36 osoba, a od prethodnih dana se očekuju rezultati za još 100 briseva.

Tri nova kovid-19 slučaja zabeležena su u opštini Kladovo, što je broj aktivnih povećalo na 51. Reč je o rezultatima 20 uzorkovanih u ponedeljak, 20. jula. U ovoj opštini su juče i danas, takođe, testirali po 20 osoba.

Od početka epidemije u kladovskoj opštini virusom korona ukupno je inficirano 90 pacijenata, od kojih su dve osobe preminule, a njih 37 se, nakon dva negativna testa smatraju izlečenim.

U Majdanpeku u poslednja 24 sata, prema podacima Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“,  stigla je potvrda da su virusom korona zaražene još četiri osobe. U tercijalne ustanove trenutno je hospitalizovano 12 Majdanpečana, dok je 10 pacijenata otpušteno iz bolnice i nalazi se na kućnom lečenju.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi u utorak je testirano devet osoba, a očekuju da im stignu rezultati 17 testiranih proteklih dana. Lekarima u kovid ambilanti majdanpečkog Doma zdravlja sa simptomima respiratornih infekcija i sa temperaturom, u poslednja 24 časa, javile su se 43 osobe, od kojih je kod pet dijagnostifikovana pneumonija.