Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučaj kovida-19 u Negotinu – ukupno 59

Novi slučaj kovida-19 u Negotinu – ukupno 59

5101
1

Korona virusom zaražen je još jedan Negotinac, čime je broj kovid-19 slučajeva narastao na 59, od kojih najmlađi ima 27, a najstariji pozitivni 94 godine.

Ilustracija, pexels.com

Novooboleli je suprug jedne od zaposlenih u Domu za stare „Radost“ u Negotinu u kojem je zabeleženo najviše pozitivnih, ukupno 49 zaraženih od kojih 34 korisnika, 13 radnika i dva pripadnika Vojske Srbije koji su čuvali objekat. Jedna od štićenika ovog doma, koja je duže vreme bila u komi, preminula je u niškom Kliničkom centru.

Tokom prethodna dva dana testirano je 53 korisnika i radnika licenciranog Doma za smeštaj odraslih i starijih „Badic leben“ u Dušanovcu, kao i dva objekta: hostel u kome borave stari u Miloševu i Radnja za pružanje usluga smeštaja lica „Lela i Franc“ u Negotinu. Stigli su rezultati za 51 uzorak i svi su negativni, a u toku su analize još dva brisa.

U toku su testiranja kontakata zaposlenih u Domu „Radost“, kao i korisnika i radnika još dva licencirana doma za stare, „Help“ u Radujevcu i Ustanove za stare „Sveti Nikola“ u Negotinu.

1 KOMENTAR

  1. „Lela i Franc“ nije hostel, registrovan je u APR-u kao radnja za pruzanje usluga smestaja lica (po preporuci ministarstva), da bi po zahtevu ministarstvo preporucilo registraciju pravnog lica kako bi mogli da nam daju saglasnost za registraciju kod Privrednog suda. Uz svu potrebnu dokumentaciju koja je u roku poslata ministarstvu da bi se dobila licenca ni do danasnjeg dana nijedat nikakav odgovor. Napominjem da je ova firma tri godine unazad ocenjena najvecim bonitetom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.