Naslovna Društvo COVID-19 Novi slučaj kovida-19 u Negotinu – ukupno 59

Novi slučaj kovida-19 u Negotinu – ukupno 59

5118
0

Korona virusom zaražen je još jedan Negotinac, čime je broj kovid-19 slučajeva narastao na 59, od kojih najmlađi ima 27, a najstariji pozitivni 94 godine.

Ilustracija, pexels.com

Novooboleli je suprug jedne od zaposlenih u Domu za stare „Radost“ u Negotinu u kojem je zabeleženo najviše pozitivnih, ukupno 49 zaraženih od kojih 34 korisnika, 13 radnika i dva pripadnika Vojske Srbije koji su čuvali objekat. Jedna od štićenika ovog doma, koja je duže vreme bila u komi, preminula je u niškom Kliničkom centru.

Tokom prethodna dva dana testirano je 53 korisnika i radnika licenciranog Doma za smeštaj odraslih i starijih „Badic leben“ u Dušanovcu, kao i dva objekta: hostel u kome borave stari u Miloševu i Radnja za pružanje usluga smeštaja lica „Lela i Franc“ u Negotinu. Stigli su rezultati za 51 uzorak i svi su negativni, a u toku su analize još dva brisa.

U toku su testiranja kontakata zaposlenih u Domu „Radost“, kao i korisnika i radnika još dva licencirana doma za stare, „Help“ u Radujevcu i Ustanove za stare „Sveti Nikola“ u Negotinu.