Naslovna Kultura Novi singl negotinskog rok sastava “Red Danger”

Novi singl negotinskog rok sastava “Red Danger” [Video]

3144
0

Nakon što su se prošlog maja oglasili sa prvim demo singlom „Vek“, negotinski rok sastav Red Danger obradovao je publiku novom pesmom – „Suđena“.

Nova pesma nastala je na stihove Saše Vučinića, pevača ovog benda, koji uz Slobodana Rogožinarevića Rogu potpisuje i aranžman, dok je autor muzike Veljko Ranđelović. Pesma je snimljena u studiju Paradox u Smederevu, u  produkciji Srđana Brankovića.

Iako se tek “zavrtela” pesmu “Suđena” publika je prepoznala kao kvalitetnu, što i ne čudi jer je karakteriše odličan tekst sa jasnom tematikom i melodijom.

Negotinska publika imaće prilike da čuje uživo izvođenje autorskih pesama i evergreen obrada popularnih izvođača na ovim prostorima u interpretaciji Red Dangera već sutra na tradicionalnom rok koncertu koji organizuje Turistička organizacija opštine Negotin.

Na ovom koncertu, povodom Dana Opštine Negotin, pored Red Dangera učestvovaće i negotinski bendovi HiWatt, Storm, Hurleur, Alfa režim, kao i majdanpečki The Dunsters.

Koncert počinje u 20 sati na centralnom gradskom trgu.

“Od prošle godine smo krenuli da radimo autorske pesme. Po oceni šire javnosti naišli smo na pozitivne kritike. Bend je nastupao na brojnim klupskim svirkama, koncertima, humanitarnim manifestacijama, moto skupovima, festivalima… Od njih vredno je napomenuti: Moto Skup Negotin 2010/2013, Moto Skup Jabukovac 2013/2014/2015, Rok Fest Negotin 2016/2017, Sajam meda i Vina u okviru Majskih svečanosti 2013/2016/2017, Dani studenata u Bor 2012, 59. Republički Festival baletskih i muzičkih škola 2015, Međunarodni omladinski volonterski kamp Mikulja 2015, Youtubers festival 2017. u Negotinu”, kaže Veljko Ranđelović.

Red danger je nastao februara 2012. u Negotinu  i u proteklih šest godina menjao je svoje postave, uglavnom zbog privatnih obaveza pojedinaca. Sada sviraju u sastavu: Veljko Ranđelović Pache (gitara), Vojislav Radonjić (bas gitara), Saša Vučinić (vokal), Dejan Aranđelović Pupe (bubanj), Miljan Njegušić (klavijature) i Tamara Paunović (vokal).

“U avgustu ćemo nastupiti na Moto skupu u Prahovu koji se ove godine organizuje po prvi put. Pored našeg benda nastupiće i odličan Rock bend „Kraljevski Apartman“ koji je poznat širom javnosti i među bajkerima”, najavljuje Ranđelović.