Naslovna Kultura Novi singl i prvi spot negotinskog benda “Sickter”

Novi singl i prvi spot negotinskog benda “Sickter” [VIDEO]

758
0

Mladi negotinski bend “Sickter” objavio je novi singl “Ostajem”, koji prati i istoimeni spot.

„Sickter“; Fotografija: Romana Spačala

Jedan od najaktivnijih mladih bendova, “Sickter” iz Negotina, pobednik Gitarijade u Velikom Gradištu, izdao je novi singl “Ostajem”, koji prati i istoimeni spot. Za koncept je, kažu u ovom bendu, bio zadužen Filip Paraskević, za snimanje i vizuelni identitet spota Marko Paunović, dok je izvršni producent i organizator bio Lazar Ivanović. Audio produkciju potpisuje Luka Matković iz studija “Citadela Sound Production”.

“Ovo nam je prva objavljena pesma u kojoj je ulogu glavnog vokala preuzeo Nikola, što i u budućnosti možete očekivati od nas. Posle drugog objavljenog singla, posvetili smo se live nastupima i obišli smo veliki deo naše male zemlje. Sada je došlo vreme da se akcenat posveti digitalnom delu postojanja i konačnom objavljivanju albuma. Takođe, ovo nam je prvi spot u čiju smo se realizaciju i sami maksimalno uključili. Ceo koncept i priču osmislio je Filip, dok je režiju preuzeo Marko Paunović. Hteli smo da spotom objasnimo unutrašnju borbu skrhanog čoveka u suočavanju sa egzistencijalnim pitanjima. Ogromnu zahvalnost dugujemo i Lazaru Ivanoviću koji je bio zadužen za celokupnu organizaciju”, poručuju članovi benda.

Negotinski “Sickter” je od svog osnivanja, novembra 2017, izuzetno aktivan, kako po koncertnim nastupima, tako i po auditivnom, studijskom i vizuelnom materijalu.

Njihovu energiju i autentičnost prepoznali su i bendovi “Stuttgart Online” i “Artan Lili”, pa je “Sickter” često nastupao kao gost ovim bendovima.

Mladi negotinski sastav, poznat po autentičnom zvuku, mešavini alternativnog roka, panka i metala, ovog leta učestvovao je na gotovo svim najznačajnijim muzičkim festivalskim manifestacijama u zemlji.