Naslovna Društvo COVID-19 Novi kovid slučajevi širom Negotinske i Timočke Krajine: Virus u staračkom domu...

Novi kovid slučajevi širom Negotinske i Timočke Krajine: Virus u staračkom domu u Kladovu kod 57 osoba

2914
0

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru u poslednja 24 časa najviše kovid slučajeva zabeleženo je u Kladovu – 57. U Boru 16 novoobolelih, Knjaževcu 15, Negotinu dva, Zaječaru jedan, Majdanpeku tri.

U Domu za smeštaj odraslih i starijih „Topalović“ u Kladovu virusom korona zaraženo je ukupno 57 osoba, pokazuju analize Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru. Od toga je 48 od 79 korisnika koliko dom ima i devetoro zaposlenih. Osim žene stare 89 godina koja je hospitalizovana na Infektivnom odeljenju zaječarske bolnice svi ostali korisnici su u izolaciji u domu i kako saznajemo u ovoj privatnoj ustanovi socijalne zaštite većina zaraženih nema gotovo nikakvih simptoma.

Sa novim slučajevima aktivno pozitivnih na teritoriji opštine Kladovo je 67.

U Boru je u poslednja 24 časa još 16 novozaraženih. U ovom gradu je trenutno korona virus aktivan kod ukupno 131 osobe, saopštila je Pres služba Grada Bor.

U Knjaževcu je 15 novoobolelih od kojih je sedam žena i osam muškaraca do 83 godine starosti. Među zaraženima je i osmogodišnje dete.

U Majdanpeku su danas zabeležena tri nova slučaja kovida-19. Trenutno je u ovoj opštini šest osoba aktivno pozitivno, a čeka se rezultat za još pet testova.

U Zaječaru od devet obrađenih uzoraka na virus korona pozitivna je jedna žena od 32 godine. U ovom gradu očekuju rezultate 53 ranije dostavljena uzorka kao i 60 koji su testirani danas.

U Negotinu je virusom korona zaražena žena od 30 godina i pedesetpetogodišnji muškarac, a trenutno je aktivno pozitivnih 17 osoba.