Naslovna Društvo COVID-19 Novi kontejneri negotinskom JKP “Badnjevo”

Novi kontejneri negotinskom JKP “Badnjevo”

1010
0

Javno komunalno preduzeće „Badnjevo“ dobilo je 60 novih kontejnera, vrednih 1,9 miliona dinara.

Novih 60 kontejnera, zapremine 1,1 kubik, zameniće one stare i dotrajale u užem centru grada, a stari će biti reparirani i postavljeni na mestima na kojima su neophodni.

Novi kontejneri, vredni 1,9 miliona dinara, nabavljeni su sredstvima iz lokalnog budžeta na ime subvencija u visini od četiri miliona dinara koliko je iz opštinske kase za ove namene opredelila opština Negotin Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ za 2020.

„Ljudi moraju da shvate da ovo moramo i da čuvamo jer je ovo slika našeg grada i, naravno širenje kolektivne svesti o čuvanju javne imovine sa jedne strane, a sa druge i o čuvanju zdravlja i čistoće u našeg gradu“, rekao je danas Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Iz ovog programa subvencija planirana je i nabavka 85 kanti koje će biti raspoređene po parkovima u Negotinu, kao i polovnog „pauka“ za koji je opredeljena suma od 1,2 milion dinara, a koji će biti nabavljen nakon vanrednog stanja.

Veličković je istakao da su ekipe JKP „Badnjevo“ pojačale higijenske mere, te da intenzivno rade na dezinfekciji javnog i prostora oko ustanova socijalne zaštite, ali da „uvek može i više“.

„Ne možemo svi mi da očekujemo da će radnici JKP „Badnjevo“ uspeti sve u jednom danu da odrade u Negotinu i u 38 sela. Videćemo sa javnim komunalnim preduzećem koliko je u mogućnosti da se uradi dezinfekcija i sela u što kraćem periodu. Mnogi su se ponudili da sa svojim mašinama, naravno uz nabavku hlora, to urade.  Što se komunalnog preduzeća tiče radi se punim kapacitetom i drago mi je zbog toga“, rekao je Veličković.