Naslovna Sport Novi bodovi za “Slogu“, BSK i Urovicu

Novi bodovi za “Slogu“, BSK i Urovicu

344
0

Tokom vikenda odigrane su utakmice 28. kola Okružne lige Bor. Do kraja prvenstva još dva kola.

„Sloga“ iz Kobišnice rutinski je na svom terenu pobedila sa 5:0 fudbalere Blizne. Već u sedmom minutu mrežu protivnika prvi je zatresao Branko Golubović, a do kraja prvog poluvremena „Sloga“ je zabeležila još tri gola. U 23. minutu Nikola Ilić poveo je „Slogu“ sa 2:0, tri minuta kasnije na 3:0 rezultat je povećao Nikola Vojinović, a u 44. minutu i Spasoje Maliković, jedan od najboljih strelaca lige.

Konačnih 5:0 za „Slogu“  u 50. minutu iz kaznenog udarca utvrdio je Mladen Janković. Ovom pobedom „Sloga“ se samo učvrstila na prvoj poziciji na kojoj je stabilna gotovo od početka prvenstva. Sa 67 bodova „Sloga“ ima 14 više od Zlota i Rudne Glave koji trenutno dele drugo i treće mesto.

FK BSK iz Bukovča savladao je sa 2:1 ekipu Šarbanovca u gostima. Na svom terenu slavili su i fudbaleri Urovice koji su ekipu Krivelja pobedili sa čak 8:2. „Mladost“ iz Karbulova poražena je u Donjoj Beloj Reci od „Nemetala“ sa 7:1, dok je u ovom kolu jabukovački „Polet“ pauzirao.

U narednom, 29. kolu u subotu, 12. juna „Sloga“ igra svoj poslednji meč u ovoj ligi, i to u borskom Brestovcu, s obzirom da je u poslednjem kolu slobodna. Tim iz Kobišnice odigraće, međutim, nakon završetka prvenstva, i jednu revijalnu utakmicu na svom terenu protiv reprezentacije Okružne lige na kojoj će im i zvanično biti uručen pobednički pehar.

U subotu, 12. juna „Polet“ putuje u Donji Milanovac na duel „Poreču“, a Urovica u Podvršku gde se sastaje sa „Ključem“.  „Mladost“ će u Karbulovu ugostiti Rudnu Glavu, a BSK u Bukovču „Radnički“ iz Klokočevca.