Naslovna Društvo COVID-19 Nove mere Vlade Srbije: Kućna izolacija 14 dana za određena zanimanja

Nove mere Vlade Srbije: Kućna izolacija 14 dana za određena zanimanja

1877
0

Vlada Republike Srbije usvojila je još neke odluke u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa i najavila nove mere.

Zdravstveni radnici, zatvorski čuvari i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske u kućnoj samoizolaciji provodiće 14, a ne 28 dana kao ostali, zbog “specifičnih potreba koje trenutna situacija nalaže”.

“Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je donela i odluku da do daljeg zastave na svim javnim institucijama budu spuštene na pola koplja.

Iako je većina lokalnih štabova za vanredne situacije još na prvim zasedanjima usvojila odluku o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova, Vlada je odluku o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova donela tek juče. Njima je naloženo da svoju delatnost mogu da obavljaju isključivo elektronskim putem.

Vlada je u potpunosti zabranila i rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt (frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane).

U Negotinu je rad teretana, igraonica i fitnes klubova zabranjen do daljeg još na prvoj vanrednoj sednici, a nedavno je redukovano radno vreme kozmetičkih i frizerskih salona.

Danas je, shodno republičkoj odluci, Štab za vanredne situacije opštine Negotin na 9. vanrednoj telefonskoj sednici doneo naredbu o zabrani rada frizerskih i kozmetičkih salona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.